PRODUCTION AND CONSUMPTION OF EGGS IN POLAND - EVALUATION OF SELF-SUFFICIENCY

Main Article Content

Franciszek Kapusta


Keywords : egg production, production, consumption, usage, balance, self-sufficiency
Abstract
Egg production segment is an important component of poultry and Polish food economy. It develops systematically and modernizes. The result is a systematic increase of egg production and consumption, growth in exports of eggs and their products and improvement of the technical and economic self-sufficiency in the field of Polish farming. Like every business needs to modernize to meet the demands of consumers and win in a competitive market. Since the activity is not directly linked to the soil, should be a factor in activating and binding labor resources in the areas of large surplus labor in agriculture.

Article Details

How to Cite
Kapusta, F. (2014). PRODUCTION AND CONSUMPTION OF EGGS IN POLAND - EVALUATION OF SELF-SUFFICIENCY. The Scientific Journal European Policies, Finance and Marketing, (11(60), 65–77. https://doi.org/10.22630/PEFIM.2014.11.60.6
References

Anders E.: Standaryzacja i przepisy handlowe w produkcji jajczarskiej, (w:) T. Trziszka (red.), Jajczarstwo, Wyd. AR, Wrocław 2000, s. 437-460.

Anders E.: Zasady sortowania i znakowania jaj kurzych w nowych przepisach Unii Europejskiej -cz. 1, "Polskie Drobiarstwo" 2004 nr 3, s. 49-50; cz. 2, "Polskie Drobiarstwo" 2004 nr 4, s. 17-19.

Hodowla zwierząt gospodarskich w Polsce, "Biuletyn Informacyjny" 2008 nr 10, s. 7-8.

Kapusta F.: Zmiany struktury agrarnej i kierunków produkcji rolniczej w Legnicko-Głogowskim Okręgu Miedziowym, PWN, Warszawa, 1976, s. 11-12;

Kapusta F.: Agrobiznes, Difin, Warszawa 2012, s. 263-264.

Rocznik statystyczny rolnictwa 2010, GUS, Warszawa 2010, s. 184-185, 308, 312, 352.

Rocznik statystyczny rolnictwa i obszarów wiejskich 2005, GUS, Warszawa 2005, s.296-297;

Rocznik statystyczny rolnictwa i obszarów wiejskich 2006, GUS, Warszawa 2006, s. 406, 410.

Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2011, GUS, Warszawa 2011, s. 469.

Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2012, GUS, Warszawa 2012, s. 66-67, 467. (Crossref)

Rynek Drobiu i Jaj, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, 2009 nr 36, s. 20-21.

Rynek Drobiu i Jaj, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, 2011 nr 39, s. 20.

Rynek Drobiu i Jaj, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, 2012 nr 41, s. 20-21.

Rynek drobiu i jaj, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, 2013 nr 43, s. 25, 30.

Skrabka-Błotnicka T.: Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego. Surowce, Wyd. AE, Wrocław 2007, s. 145-148.

Stachak S.: Wstęp do metodologii nauk ekonomicznych, Książka i Wiedza, Warszawa, 1997, s. 132-133.

Stachak S.: Podstawy metodologii nauk ekonomicznych, Książka i Wiedza, Warszawa, s. 213-216.

Trziszka T., Historyczne, kulturowe oraz współczesne znaczenie gospodarcze jaj, w: T. Trziszka (red.), Jajczarstwo, WAR, Wrocław 2000, s. 7 i n., 14.

Yegani M., Nilipour A.H.: A new look at egg consumption, "World Poultry", 2003 Vol. 19 No. 11.

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.