Wspólna Polityka Rolna a zmiany w podejściu do jakości w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego w Polsce
Main Article Content
Abstrakt
The paper shows the history of quality management with focus on contemporary trends in this field. It describes the assumptions of compulsory quality management and food safety systems and of the most important non- mandatory quality management systems. It discusses the state of implementation of these systems and their benefits. There is also presented the influence of the implementation on costs incurred by enterprises, on the growth of products export and on the level of competitiveness of enterprises.
Article Details
Jak cytować
Grębowiec, M. (2012). Wspólna Polityka Rolna a zmiany w podejściu do jakości w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego w Polsce. Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse I Marketing, (8(57), 184–192. Pobrano z https://pefim.sggw.edu.pl/article/view/1461
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Mariusz Grębowiec, Reklamy kontrowersyjne i ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych przez konsumentów , Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse i Marketing: Nr 3(52) (2010)
- Mariusz Grębowiec, Rola marki w procesie podejmowania decyzji zakupu produktów mleczarskich na przykładzie rynku jogurtów , Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse i Marketing: Nr 15(64) (2016)
- Mariusz Grębowiec, Rola współczesnych innowacji sektora owoców i warzyw w procesie postrzegania i podejmowania decyzji nabywczych przez konsumentów , Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse i Marketing: Nr 20(69) (2018)