Main Article Content
Article Details
Ahmad S.N.B.B.: Organic food: A study on demographic characteristics and factors influencing purchase intentions among consumers in Klang Valley, Malaysia, "International Journal of Business and Management", 5(2)/2010, s.105-118. (Crossref)
Alergia przypadłość XXI wieku: ( 03.06.2014), Dziennik.pl., data dostępu: 29.06.2016.
Alm J.S., Swartz J., Björkstén B., Engstrand L., Engström J., Kühn I., Lilja G., Möllby R., Norin E., Pershagen G., Reinders C., Wreiber K., Scheynius A.: An anthroposophic lifestyle and intestinal microflora in infancy, "Pediatric Allergy and Immunology, 13(6)/2002,s.402-411. (Crossref)
Angowski M., Lipowski M.: Uwarunkowania wyboru produktów żywnościowych i miejsc ich zakupu, "Marketing i Rynek", nr 6 (CD)/ 2014, s.2-16.
Badania Journal of Agricultural i Chemii Żywności, 2003, w: http://www.eatingwell.com/food_news_origins/green_sustainable/organic_or_not_is_organic_produce_healthier_than_conventional, data dostępu: 26.06.2016.
Baker S., Thompson K.E., Engelken J.: Mapping the values driving organic food choice: Germany vs the UK, "European Journal of Marketing", 38(8)/2004, s.995-1012. (Crossref)
Consumer Reports National Research Center: Organic Food Labels Survey, 2014, http://www.greenerchoices.org/pdf/CR2014OrganicFoodLabelsSurvey.pdf. data dostępu: 26.06.2016
Elazab N., Mendy A., Gasana J., Vieira R.E., Quizon A., Forno E.: Probiotic Administration in Early Life, Atopy, and Asthma: A Meta-analysis of Clinical Trials, "Pediatrics" 132 (3)/2013, s. 666-676. (Crossref)
European Parliament: Organic food: Helping EU consumers make an informed choice, 2015, w: http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2015/557009/EPRS_BRI(2015)557009_EN.pdf, data dostępu: 24.10.2016.
Filipiak-Florkiewicz A., Florkiewicz A., Topolska K., Cabała A.: Żywność funkcjonalna (prozdrowotna) w opinii klientów specjalistycznych sklepów z żywnością, "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna", 43(2)/ 2015, s.166-175.
Gutkowska K., Ozimek I.: Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności - kryteria zróżnicowania, Wydawnictwo SGWW, Warszawa 2005.
Hartman Group: Academics-Review_Organic-Marketing-Report, 2013, w: http://academicsreview.org/wp-content/uploads/2014/04/Academics-Review_Organic-Marketing-Report1.pdf, data dostępu: 05.01.2016.
Kabacińska A., Rybowska A., Babicz-Zielińska E.: Rodzaje żywności zaliczanej przez konsumentów do tzw. zdrowej, w: Konsument żywności i jego zachowania rynkowe w warunkach członkostwa w UE, pod red. Gutkowska K., Narojek L., Wyd. SGGW, Warszawa 2005.
Kaczmarski M., Matuszewska E.: Diagnostyka alergii i nietolerancji pokarmowej u dzieci, "Alergia. Astma. Immunologia", 5(2)/ 2000, s.77-81.
Kalinowski P., Mirosław K.: Wiedza rodziców na temat alergii pokarmowej występującej u ich dzieci, "Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu", 20(1)/ 2014, s.88-91.
M. Krełowska-Kułas: Alergie pokarmowe, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", 705/2004, s.93-99.
Krygier K., Florowska A.: Żywność funkcjonalna obecnie i w przyszłości, "Przemysł Spożywczy", 62(5)/ 2008, s.2-6.
Kudełka W.: Innowacyjny segment żywności wspierającej zdrowie człowieka, w: Nierówności społeczne a wzrost gospodarczy. Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej, 18/2011, s. 290-302.
Lack G.: Update on risk factors for food allergy, "Journal Allergy Clinical Immunology", 129/2012, s. 1187-1197. (Crossref)
Lehrer S.B., Horner W.E., Reese G.: Why are Some Proteins Allergenic? Implication for Biotechnology, "Critical Reviews in Food Science and Nutrition", 36(6)/1996, s.553-564. (Crossref)
Łuczka-Bakuła W.: Rynek żywności ekologicznej. Wyznaczniki i uwarunkowania rozwoju, PWE, Warszawa 2007.
Pawankar R., Canonica G.W., Holgate S.T., Lockey R.F.: Biała Księga Alergii, Światowej Organizacji Alergii 2011-2012, 2011W, World Allergy Organization, s.1-14, w: https://www2.pta.med.pl/uploads/files/pl/strony/strefa-czlonkowska/biala-ksiegaalergii/biala_ksiega_alergii.pdf, data dostępu: 27.06.2016.
Pilarczyk B., Nestorowicz R.: Marketing ekologicznych produktów żywnościowych, Wolters Kluwer, Warszawa 2010.
PRNewswire: Global Functional Food and Nutraceuticals Market 2014-2020: Benefits, Origin & Ingredients-Analysis of the $168 Billion Industry, (18.02.2015), http://www.researchandmarkets.com/research/33gvv3/global_functional, data dostępu: 29.06.2016.
Rokicki T.: Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?, "Gospodarka Mięsna", 7/2007, s. 20-22.
Sojkin B., Witczak J.: Konsument żywności ekologicznej w dużym mieście, w: Badanie rozwoju rynków produktów rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej w Polsce, pod red. Graczyka A., Mazurek-Łopacińskiej K. (red.), Wyd. Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wrocław 2009.
Szymczuk E., Zajchowska J., Dominik A., Makara-Studzińska M., Zwolak A., Daniluk J.: Media jako źródło wiedzy o zdrowiu", Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu", 17(4)/ 2011, s.165-168.
Traczyk I., Wierzejska R., Jarosz M.: Najczęściej spotykane alergeny pokarmowe, w: Alergie pokarmowe. Porady lekarzy i dietetyków, pod red. Jarosz M., Dzieniszewski J., PZWL, Warszawa 2004.
Warszawski Uniwersytet Medyczny: Epidemiologia Chorób Alergicznych w Polsce, 2008, w: http://ecap.pl/material.html, data dostępu: 29.06.2016.
Wąsowska-Królikowska K.: Alergia pokarmowa, "Przegląd Alergologiczny", 1-2/(2004, s.49-51.
Witek L., Szalonka K.: Wpływ zachowań nabywców na rozwój nowych kanałów dystrybucji "zdrowej" żywności, w: Handel we współczesnej gospodarce. Nowe wyzwania, pod red. M. Sławińskiej M., Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Poznań 2016, s.283-294.
Wróblewska B.: Wielka ósemka alergenów pokarmowych, "Alergia", 4(15)/2002, w: http://www.alergia.org.pl/lek.arch1/archiwum/02_04/pdf/wielka.pdf, data dostępu: 20.06.2016.
Yao T.C., Chang C.J., Hsu Y.H., Huang J.L.: Probiotics for allergic diseases: Realities and myths, "Pediatric Allergy Immunology", 21(6)/ 2010, s. 900-919. (Crossref)
Downloads
- Adam Andrzejuk, RATE OF RETURN FROM CAPITAL MARKETS IN THE CONTEXT OF MERGERS AND ACQUISITIONS – CASE STUDY , The Scientific Journal European Policies, Finance and Marketing: No. 15(64) (2016)
You may also start an advanced similarity search for this article.
- Katarzyna Szalonka, DESIRABLE HEALTH BEHAVIORS POLISH HOUSEHOLDS , The Scientific Journal European Policies, Finance and Marketing: No. 12(61) (2014)
All articles published in European Policies, Finance and Marketing are fully open access. In this way, the scientific research results contained in articles published in our journal are available to every reader free of charge - in accordance with the CC BY-NC license (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/).
According to the CC BY-NC license you are free to:
- Share — copy and redistribute the material in any medium or format
- Adapt — remix, transform, and build upon the material
The licensor cannot revoke these freedoms as long as you follow the license terms.
Under the following terms:
- Attribution — You must give appropriate credit , provide a link to the license, and indicate if changes were made . You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
- NonCommercial — You may not use the material for commercial purposes .
- No additional restrictions — You may not apply legal terms or technological measures that legally restrict others from doing anything the license permits.
Source: https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.en
According to that, the authors retain the copyright and full publishing rights.