Main Article Content
Article Details
Bąk T.: Freeganizm jako subkultura i zjawisko nowych wartości w zglobalizowanym świecie, Edukacja Humanistyczna, nr 1 (30), 2014
Bilska B., Grzesińska W., Tomaszewska M., Rudziński M.: Marnotrawstwo żywności jako przykład nieefektywnego zarządzania w gospodarstwach domowych, Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, Roczniki Naukowe, Tom XVII, Zeszyt 4
Budżety gospodarstw domowych w 2016r. Informacje i opracowania statystyczne, Główny Urząd Statystyczny, Warszawa 2017
Cieślińska M., Kowrygo B.: Budowanie pozycji rynkowej i zdobywanie przewagi konkurencyjnej na przykładzie Danone sp. z o.o., Handel Wewnętrzny 2013;4(345)
Czubała A., Rola konsumentów w realizacji koncepcji społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw, Konsumpcja i rozwój, nr 1/2011
Dach Z. (red.): Wprowadzenie do ekonomii, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Kraków 1999
Dąbrowska A., Bylok F., Janoś-Kresło M., Kiełczewski D., Ozimek I.: Kompetencje konsumentów. Innowacyjne zachowania. Zrównoważona konsumpcja, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2015.
Dąbrowska A., Janoś-Kresło M.: Marnowanie żywności jako problem społeczny, Handel Wewnętrzny 2013;4(345)
Gałązka M.: Społeczno-demograficzne uwarunkowania kształtowania się wydatków żywnościowych w gospodarstwach domowych w Polsce, Rocz. Nauk Rolniczych. Seria G, Ekonomika rolnictwa, 100(1), 2013. (Crossref)
Kapusta F.: Bezpieczeństwo żywnościowe polski i jej mieszkańców w okresie przedakcesyjnym i po akcesji do Unii Europejskiej, Ekonomia XXI wieku, 4(12), 2016 (Crossref)
Mały rocznik statystyczny Polski, Główny Urząd Statystyczny, Warszawa 2016
Kwasek M.: Zrównoważona konsumpcja żywności sposobem na zmniejszenie marnotrawstwa żywności, dostęp z dnia 14 luty 2017 https://www.ierigz.waw.pl/download/19559-dr_hab._M._Kwasek.pdf
Obiedzińska A.: Wybrane aspekty zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej, Studia BAS Nr 4(48) 2016
Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2015, Główny Urząd Statystyczny, Warszawa 2016
Siedlecka A.: Sustainable Consumption as a Behaviour Model of Households, Economic Science for Rural Development Conference Proceedings, No 45, 2017
Siedlecka A., Impact of the activities of local government on the quality of life of households, in the opinion of the inhabitants, of the border commune, Hanna, Miscellanea Geographica. Volume 19, Issue 4 (Crossref)
Śmiechowska M., Zrównoważona konsumpcja a marnotrawstwo żywności, Ann. Acad. Med. Gedan. 2015, 45
The State of Food Insecurity in the World. Meeting the 2015 international hunger targets: taking stock of uneven progress, FAO, Rome 2015
Ustawy z dnia 14 grudnia 2012 o odpadach, Dz.U. 2013 poz. 21, z póź. zmianami.
Wrzosek M., Bilska B., Kołożyn-Rajewska D., Krajewski K., Kondraszuk A.: Określenie skali i przyczyn strat żywności w handlu detalicznym na przykładzie mleka i jego przetworów, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2014, 2 (93)
Wspólna Polityka Rolna jako europejska polityka żywnościowa, Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa Sekcja Analiz Ekonomicznych Polityki Rolnej, FAPA, Warszawa 2011
Wyka J., Lipiec K., Mazurek D., Bułynko J.: Wartość energetyczna pieczywa i jej zmiany w trakcie przechowywania, Bromat. Chem. Toksykol. - XLVIII, 2015, 1
Zalega T.: Freeganizm - nowy trend konsumencki w zachowaniach nabywczych miejskich gospodarstw domowych w Polsce w okresie kryzysu (wyniki badań), Zarządzanie innowacyjne w gospodarce i biznesie, nr 1(16)/2013 (Crossref)
Zalega T.: Spożycie żywności w gospodarstwach domowych z osobami bezrobotnymi w województwie mazowieckim, Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2011, nr 93 (Crossref)
Downloads
- Tomasz Pawlonka, Joanna Bereżnicka, VALUE-BASED MANAGEMENT - PHILOSOPHY OR THE CHALLENGE OF MANAGING THE FINANCES OF TODAY'S BUSINESS , The Scientific Journal European Policies, Finance and Marketing: No. 19(68) (2018)
You may also start an advanced similarity search for this article.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.