Main Article Content
Article Details
Kucharski A.: Metoda DEA w ocenie efektywności gospodarczej, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2011.
Mucha M.: Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce. Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010, [w:] Gazeta Cukrownicza nr 3, Wydawnictwo SIGMA-NOT, Warszawa 2010, s. 64-67.
Rynek cukru. Stan i perspektywy 25-39. [2004 i nast.]. IERIGZ-PIB, ARR, MRiRW, Warszawa.
Samuelson P.A., Nordhaus W.D.: Ekonomia, PWN, Warszawa 2004, s.185.
Szajner P.: Wpływ reformy regulacji rynku cukru w UE na efektywność polskiego przemysłu cukrowniczego, [w:] Polityka ekonomiczna, praca zbiorowa, Prace Naukowe nr 246, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, Wrocław 2012, s. 444-453.
Szajner P.: Ocena wpływu reformy systemu regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej na polski przemysł cukrowniczy, [w:] Problemy rolnictwa światowego, tom 8 (XXIII), Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2009, s. 181-191. (Crossref)
Szajner P.: Rynek cukru i artykułów cukrowniczych w Polsce, [w:] Przemysł Spożywczy, nr. 6, Wydawnictwo SIGMA-NOT, Warszawa 2011, s. 8-12.
Szczepaniak I.: Wskaźnikowa ocena międzynarodowej konkurencyjności przemysłu spożywczego, [w:] Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1), praca zbiorowa, Program Wieloletni 2011-2014 nr 25, IERiGŻ-PIB, Warszawa. Warszawa 2011, s. 32-44.
Urban R., Drożdż J.: Wpływ integracji z Unią Europejska na polski przemysł spożywczy [w:] Wpływ integracji z UE na polską gospodarkę żywnościową, praca zbiorowa, Program Wieloletni 2005-2009 nr 90, IERiGŻ-PIB, Warszawa 2008, s. 83-116.
Urban R.: Efektywność polskiego przemysłu spożywczego [w:] Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (1), praca zbiorowa, Program Wieloletni 2011-2014 nr 4, IERiGŻ-PIB, Warszawa 2011, s. 82-83.
Downloads
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.