Analiza skuteczności działań performance marketing na przykładzie serwisu internetowego Polskiej Żeglugi Bałtyckiej - Dłubakowska-Puzio, Ewa; Gałan, Renata; Puzio, Kamil (Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse i Marketing, 2010)
W artykule autorzy wskazują na najnowsze trendy w marketingu z wykorzystaniem Internetu, między innymi na performance marketing. Przedmiotem analizy skuteczności działań marketingowych w zakresie performance marketing jest działalność firmy Polska Żegluga Bałtycka S.A.